Danakosha Lingin tiedotuskirje

Lokakuu 2018

Hyvät dharmaystävät,

Tervetuloa lukemaan Danakosha Lingin uutiskirjettä lokakuulle 2018.

Katsaus kuluneeseen vuoteen
Huikeaa edistystä Danakosha Lingin remontoinnissa
Tee lahjoitus Danakosha Lingin remontointiin
Danakosha Lingin uusi verkkosivu
Uutisia Danakosha Trustilta
Tulku Dakpa Rinpochen tulevaa ohjelmaa


Katsaus kuluneeseen vuoteen

Danakosha Lingin vuosi on ollut täynnä kallisarvoisia dharmaopetuksia ja ainutkertaisia juhlallisuuksia.

Huhtikuussa Tulku Dakpa Rinpoche antoi Helsingissä opetuksen bardo-tiloista lukuisille onnekkaille kuulijoille.

Saga Dawa -juhlaa vietettiin toukokuussa tulipujan ja ryhmäharjoituksen merkeissä, ja tiibetiläistä uutta vuotta Losaria vietettiin Helmikuussa.

Huhtikuussa Tulku Dakpa Rinpoche vieraili edesmennen Hänen Pyhyytensä Taklung Tsetrul Rinpochen luostarissa Ladakhissa vetämässä 19. suuren Vajra Guru mantra -resitaation, jossa mantraa resitoitiin sata miljoonaa kertaa. Hänen Pyhyytensä Taklung Tsetrul Rinpoche johti tätä harjoitusta parinirvanaan siirtymiseensä saakka. Tapahtuma kesti kolme viikkoa, ja sisälsi opetuksia ja voimansiirtoja. Mukana oli joka päivä paljon osallistujia.

Kesäkuussa Danakosha Lingillä oli kunnia saada vieraakseen kunnianarvoisa Ringu Tulku Rinpoche. Rinpoche siunasi ystävällisesti alueen ja temppelin.

Elokuussa Danakosha Lingillä oli ilo saada vieraaksemme kymmenen munkkia Dorje Drakin luostarista ja tehdä heidän kanssaan Tara-puja ja Sang-uhraus.

Danakosha Lingin temppelin ja majoitusrakennuksen remontteja jatkettiin keskittyneillä yhteisponnistuksilla, karmajoogilla, touko-kesäkuussa ja syyskuussa. Monet osallistujat antoivat ystävällisesti panoksensa, ja paljon saatiin aikaan. Lue lisää remonttitöiden etenemisestä alempaa.

Munkki Shatup Gailak Intiasta vietti ystävällisesti kolme kuukautta Danakosha Lingissä tehden väsymättä perinteisiä puisia koristuksia, koristemaalauksia ja sisäänkäyntiä temppeliin.

Danakosha Lingillä oli suuri kunnia saada Khenpo Pema Rangjung Dzogchenin luostarista vieraaksemme kolmeksi kuukaudeksi. Tulku Dakpa Rinpoche ja Khenpo Pema Rangjung täyttivät Danakoshan Buddha Shakyamunin ja Guru Rinpochen patsaat perinteenmukaiseen tapaan. Patsaat täytettiin hyvin kallisarvoisilla, pyhillä ja siunatuilla aineksilla Tiibetistä ja suurilta mestareilta. Ne ovat hyvin siunattuja ja upeita patsaita sisäisesti ja ulkoisesti. Patsaat ja temppeli siunattiin suuressa siunausseremoniassa ja juhlallisuuksissa heinäkuussa.

Tulku Dakpa Rinpoche opetti heinäkuussa kolmannen vuoden osuuden viiden vuoden kurssista Longchen Rabjamin teokseen Mielen luonnossa lepääminen. Tämän vuoden opetus käsitteli toteutuksen bodhichittaa. Kolmantena vuonna oli myös ryhmäkoe, jossa kaksi oppilasryhmää vastasi Tulku Dakpa Rinpochen ja Khenpo Pema Rangjungin valmistelemiin kysymyksiin. Lähes 40 onnekasta oppilasta kerääntyi vastaanottamaan ja pohtimaan näitä syvällisiä opetuksia.

Khenpo Pema Rangjung antoi ystävällisesti Guru Rinpochen voimansiirron lukuisille arvostaville oppilaille Buddhan dharman pyörän opetuksen juhlapäivänä. Tämä oli ensimmäinen Danakosha Lingissä annettu voimansiirto.

Syyskuussa Tulku Dakpa Rinpoche antoi Forssan mahdollisuuksien torilla opetuksen maailmanrauhasta täydelle salille kiinnostuneita kuulijoita. Danakosha Lingillä oli myös esittelypöytä tapahtumassa.

Vuoden mittaan Tulku Dakpa Rinpoche vieraili myös Tshekissä, Slovakiassa, Tanskassa, Ruotsissa ja Intiassa antamassa kallisarvoisia dharmaopetuksia.


Tulku Dakpa Rinpoche vetämässä sadan miljoonan Vajra Guru -mantran resitaatiota Ladakhissa


Tulku Dakpa Rinpoche vetämässä sadan miljoonan Vajra Guru -mantran resitaatiota Ladakhissa


Osallistujia Ladakhissa


Tulku Dakpa Rinpoche ja munkkeja Dorje Drakin luostarista


Sang-uhraus Dorje Drakin munkkien kanssa


Shatup Gailak maalaamassa Danakosha Lingin temppelin sisäänkäyntiä


Kunnianarvoisa Ringu Tulku Rinpoche (keskellä) tapaa Khenpo Pema Rangjungin (oikealla) vierailullaan Danakosha Lingiin


Suuren täydellisyyden mielen luonnossa lepääminen -kurssin osallistujia


Ihmeellistä edistystä Danakosha Lingin remontissa

Kun Danakosha Ling -keskus hankittiin vuonna 2016, tiesimme että edessä on suuri työ maatilan muuttamiseksi perinteiseksi tiibetinbuddhalaiseksi keskukseksi. Seuranneiden kahden vuoden aikana lukuisat hartaat vapaaehtoiset ovat antaneet aikaansa ja panostaan tämän ylevän tavoitteen saavuttamiseksi, kukin omien kykyjensä mukaan. Suuri osa tätä työtä ovat olleet syksyisin ja keväisin järjestetyt keskittyneet karmajooga-ohjelmat. Arvostamme suuresti kaikkien anteliaiden auttajien panosta, joka jättää varmasti pysyvän jäljen edesauttamalla buddhalaisuuden juurtumista Suomeen tuleviksi vuosisadoiksi.

Vapaaehtoiset ovat saaneet paljon aikaan tämän vuoden kahdessa karmajoogassa. Majoitusrakennuksessa valettiin betonilattiat, asennettiin putkistot ja eristykset, pintoja työstettiin jne. Temppeliin rakennettiin uusi alttari ja perinteenmukainen sisäänkäynti.

Eräs korvaamaton auttaja monista oli Lubomir Michna Slovakiasta, kokenut rakennustyöläinen joka osallistui karmajoogaohjelmiimme 2017 ja 2018. Lubomir tapasi Tulku Dakpa Rinpochen Slovakiassa 2017, ja kuullessaan Danakosha Lingissä tarvittavan auttajia, päätti lähteä apuun.

Lubomir ei näe työtä vain fyysisenä toimintana, vaan myös henkisenä harjoituksena, dharman harjoituksena.
- Jos työtä voi käyttää harjoitukseen ja harjoittaa sitä tietoisesti, siitä tulee paljon merkityksellisempää, jotain suurempaa. Kun työssä ilmenee vaikeuksia, se antaa mahdollisuuden työskennellä oman motivaation ja läsnäolon parissa, Lubomir sanoo.
- Tulku Dakpa Rinpochen lähes jatkuva läsnäolo keskuksella remontin aikaan on edesauttanut kaiken sujuvaa etenemistä, hän lisää.

Lubomir on nauttinut suuresti kahdesta vierailustaan Suomessa, erityisesti luonnosta, maisemista ja ihmisten tapaamisesta. Vaikka hän nauttiikin työstä ja ympäristöstä, hän näkee työllä suuremman merkityksen.
- Olen täällä siksi, että ymmärrän tarpeen saada majoitustilat valmiiksi mahdollisimman pian. Näin opettaja voi keskittyä opetusten antamiseen ja tehdä sitä mitä hän on todella tullut tänne tekemään, sen sijaan että käyttäisi energiaansa keskuksen rakennustöihin.

Vaikka remonteissa on saavutettu paljon, vielä on paljon tehtävää. Lubomir rohkaisee kaikkia, joilla on mahdollisuus osallistua, tulemaan mukaan auttamaan.
- Minusta on hyvin hyödyllistä viettää täällä aikaa millä tavoin jokainen haluaakin. Et varmasti kadu, jos tulet.

Katso video remontin edistymisestä.


Lahjoita Danakosha Lingin remontteihin

Danakosha Ling kerää parhaillaan lahjoituksia Jokioisilla sijaitsevan tilamme remontointiin. Olemme erittäin kiitollisia kaikista lahjoituksista. Jos haluat ystävällisesti tehdä lahjoituksen, voit tehdä sen seuraavalle tilille:

Danakosha Ling
IBAN: FI39 4055 0010 1206 38
SWIFT / BIC: HELSFIHH

Rahankeräyslupa

Poliisihallituksen myöntämän rahankeräysluvan numero RA/2018/547, myönnetty 4.6.2018 Danakosha Lingille (2058825-1). Keräyksen toimeenpanoalue on koko Suomi poislukien Ahvenanmaa. Keräyksen toimeenpanoaika on 4.6.2018-3.6.2021. Kerättävät varat käytetään Danakosha Lingin Jokioisilla sijaitsevan kiinteistön remontoimiseen vuosina 2018-2021 toteutettavassa remontissa. Keräyksen toimeenpanee Danakosha Ling.


Danakosha Lingin uusi verkkosivu

Meillä on ilo julkistaa Danakosha Lingin uudet verkkosivut.

Tutustu uusiin sivuihin osoitteessa www.danakosha.org.


Uutisia Danakosha Trustilta

Danakosha Trustin toiminta himalajan lasten hyväksi jatkuu aktiivisesti Suomessa ja kohdemaissa.

Danakosha Trust järjestää marraskuussa tilaisuuden, jossa kerrotaan lahjoituskohteiden kuulumisia. Paikan päällä on myös karma-kahvila jonka tuotoilla tuetaan kohteita. Ilmoitamme päivämäärän ja paikan tarkemmin facebook-sivuilla ja kotisivuilla.


Tulku Dakpa Rinpochen tulevaa ohjelmaa

Buddha Shakyamunin sadhana, Guru Rinpoche tsog ja Dakini tsog -harjoitukset tehdään kuukalenterin määrääminä päivinä. Katso päivät ja sijainnit Danakosha Lingin verkkokalenterista.

Johdatus buddhalaisuuteen, meditaatioon ja tarkkaavaisuuteen aloittelijoille
Tiistaisin 11.9.- 18.12.2018 klo 18-19. Danakosha Ling, Forssantie 37, Jokioinen
Lue lisää.

Lha Bab Duchen -juhla ja Tara-opetus
Ke 31.10. ja pe 2.11.-su 4.11. Danakosha Ling, Forssantie 37, Jokioinen
Lue lisää.

Opetus tsog-harjoitukseen vakituiselle sanghalle
La 17.11.2018 - su 2.12.2018. Danakosha Ling, Forssantie 37, Jokioinen
Lue lisää.

Kansainvälinen Konchog Chidu Drubchod -retriitti
Ke 26.12.2018 - ti 1.1.2019. Danakosha Ling, Forssantie 37, Jokioinen
Lue lisää.

Tarkistathan ohjelman ennen osallistumista mahdollisten muutosten varalta verkkokalenteristamme.

Mene Danakoshan verkkosivuille

Danakosha Ling
Forssantie 37 A, 31600 Jokioinen
Puh. +358 9 5878 046
www.danakosha.fi